srijeda, 27. srpnja 2011.

SLIKE -- U čast skokova sa Starog mosta -- i ove godine biciklima od Kragujevca do Mostara

KRAGUJEVAC -- Tradicionalni tandem bicilistički maraton Kragujevac - Mostar, ustanovljen 2004. godine, u čast obnavljanja Starog mosta na Neretvi i obnavljanja pobratimstava između ova dva grada, startovao je u srijedu iz Kragujevca sa tri posade i šest biciklista.

Pored biciklista maratonaca, gosti Mostara biće i članovi Kluba ekstremnih sportova iz Kragujevca koji će se takmičiti u skokovima sa Starog mosta.

Goran Nikolić, iz paraolimpijskog Kluba Junior, kaže da je tandem biciklistički maraton, manifestacija prijateljstva koja je veoma dobro primljena u Kragujevcu i Mostaru, ali u Užicu, Višegradu i drugim gradovima kroz koje maraton prolazi, javlja Radio "Slobodna Evropa".

„Ova manifestacija je nešto više od igre i više od sporta. Nju vole svi građani gradova kroz koje biciklisti prolaze“, kaže Nikolić.

Nakon obnavljanja pobratimskih veza između Kragujevca i Mostara i uspostavljanja maratona tandem biciklista, sportska saradnja između dva grada proširila se i na druge sportove.

Marko Pavlović iz Kluba ekstremnih sportova kaže da su kragujevački skakači u vodu snažno podržavali obnovu Starog mosta na Neretvi zbog njegove istorije i tradicije i velikog prijateljstva sa kolegama iz Mostara.I ove godine, on i još trojica skakača iz Kragujevca učestvovaće na takmičenju u skokovima sa Starog mosta na Neretvi koje će biti održano u nedjelju 31.jula.

„Mi već šest sedam godina idemo u Mostar i nastupamo u takmičenju u skokovima sa Starog mosta. Za nas je to najveći izazov i zadovoljstvo jer je to naveća sakakaonica na Balkanu sa najdužom tradicijom. Ove godine je 447. takmičenje u skokovima u Neretvu“, kaže Pavlović.

Pored biciklista i skakača u Mostaru će se ovog ljeta i jeseni tamičiti i drugi kragujevački sportisti.

Jovan Pavlović - Bojadžić kaže da će u gradu na Neretvi nastupiti fudbaleri, odbojkaši, hrvači, košarkaši i rukometaši.

„Naši sportski klubovi odlaze u Mostar krajem avgusta, a tradicionalne razmjene rukometnih i košarkaških klubova nastavljaju se od septembra do kraja godine“, kaže Pavlović-Bojadžić.

(InfoNeretva)

Nema komentara:

Objavi komentar