četvrtak, 14. srpnja 2011.

Konjic -- Bijenale u Titovom atomskom skloništu posjetilo više od 5.000 ljubitelja umjetnosti

KONJIC -- Ekipa uglednog svjetkog medija TV Al Jazeera u petak će biti u posjeti Bijenalu savremene umjetnosti D-O ARK Underground u Titovom Atomskom skloništu u Konjicu.

BBC je emitirao reportažu u kojem je Bijenale ocjenjeno kao najznačajniji likovni događaj, a također su emitirani i u Njemačoj, Finskoj, Austriji, Srbiji, Hrvatskoj, Turskoj i Italiji, a čitatelji New York Timesa, su mogli vidjeti brojne radove od 44 umjetnika koji su učestvovali, prenose BH portali.

Kako je iz press službe Bijenala savremene umjetnosti Sarajevo saopćeno, od 27 maja 2011. kada Bijenale zvanično otvoreno, do danas je posjetilo više od 5.000 ljubitelja savremene umjetnosti, a zvanično se zatvara 27. septembra 2011. Novi ciklus sa partnerima iz Turske i Hrvatske počinje u oktobru ove godine.

Ministarstvo odbrane BiH, u čijoj nadležnosti je Objekat D-O ( Atomsko sklonište) dozvolilo je da se, uz posjete koje organizira Turistička zajednica Konjic, ponedeljkom, srijedom i petkom može obići objekat Atomskog skloništa i pogledati više od 60 umjetničkih radova koje su umjetnici iz 18 zemalja svijeta postavili u ovom prostoru.

(InfoNeretva)

Nema komentara:

Objavi komentar